Landstrykkerstevnet 2016 i Trondheim

Trondhjems Maskinmesterforening og Trykkernes Landssammenslutning i Norge har arrangert Landstrykkerstevnet i Trondheim 2. til 4. september 2016. Det ble som vanlig et meget bra Landstrykkerstevnet. Takk til leder Frode Jacobsen og styret i Trondhjems Maskinmesterforening. Takk også til annonsører og Fellesforbundet grafisk for støtte.

Her kommer et lite referat fra Landstrykkerstevnet 2016. Trykk på bildene for større utgave.

IMG_1752

Trykkerne samlet før fest middag lørdag kveld.

40 trykkere var samlet til Landstrykkerstevnet i Trondheim første helgen i september. Det startet med omvisning i Polaris Trykk fredag kveld, der det ble produsert Dagens Næringsliv i Gossen og en eiendomsavis i KBA Cortina pressa. Det var synd vi ikke fikk sett heatset pressa i produksjon. Deretter var det bespisning på en fin restaurant på Heimdal, med kjempegod mat og drikke. Vi sang også trykkernes skål flere ganger til applaus fra de andre gjestene. Klokken 21.00 reiste vi  tilbake til Scandic Nidelven som var basen under oppholdet. Her gikk praten livlig for gode trykkervenner ut i de små timer. Vi hadde denne gang invitert Arild Andresen tidligere trykkinstruktør hos Luth gruppen, og våre svenske venner Olle Winqvist fra Malmø og Hans Sandblom fra Gøteborg.

Lørdag morgen etter og ha spist Norges beste frokost som hotellet reklamerer for var vi  igjen klare for en fin dag med foredrag. Klokken 10.00 ønsket Frode Jacobsen og Jonn Gulbrandsen  velkommen til Landstrykkerstevnet 2016. Jonn ønsket spesielt velkommen til våre æresmedlemmer Knut Olsen fra Trondhjems Maskinmesterforening og Egil Løvstakken fra Trykkernes Landssammenslutning i Norge. Jonn ønsket også velkommen til våre gjester Aril Andersen tidligere trykkinstruktør på Luth, Olle Winqvist og Hans Sandblom fra Sverige.  Det ble også markert med et minutt stillhet den triste bortgangen til  Alf Bjørshol som døde i vinter i Kragerø. Da var det klart for  dagens foredrag.

IMG_1730IMG_1729

Jonn Gulbrandsen.                                                   Frode Jacobsen.

Først ut i foredragene var Ricoh ved Arne Aske og Lars Kjelling. Tema fra digitaltrykk til inkjet og veien videre. Meget interessant foredrag om digitaltrykk og inkjet.

IMG_1732IMG_1731

Arne Aske til venstre og Lars Kjelling.

Kort kaffe pause og røyk for de som trengte det.

Deretter var det Polaris Trykk ved Bjørn Sæther som hadde Tema erfaringer med heatset etter innstalleringen for ett drøyt år siden. Veldig bra foredrag, men synd de ikke kan bruke Cortina pressa fullt ut. En fals til og de har mulighet til og kjøre både coldset og heatset samtidig på KBA Cortina pressa. Da har de plutselig to maskiner og produsere på.

IMG_1735IMG_1734

Bjørn Sæther.

Kort kaffe pause, med kake, frukt og røyk.

Så var det våre gamle trykkervenner fra Luth gruppen Johannes Stendal og Jan Hauge sin tur. Tema nyheter fra Drupa, Johannes fortalte også om den siste investeringen til 07 gruppen på Aurskog en Heidelberg XL 106-8-P .

IMG_1737IMG_1736

Johannes Stendal til venstre og Jan Hauge.

Klokka var nå 13.15 så nå var vi klare for  Lunch.

Etter lunch var det siste mann ut. Det var Geir Hagen fra Skipnes Etikket som hadde tema etikket produksjon. Det var veldig bra og vi fikk se prøver på mange av de flotte etikettene de produserer. Her var det flere som kjente igjen produkter fra vinmonopolet.

IMG_1744IMG_1747

Geir Hagen                                                                   Arild Andersen takker for invitasjon.

Klokka var nå 15.10 og Landstrykkerstevnet avsluttes for dagen.

Klokken 19.00 var alle pyntet og det var samling i restauranten for festmiddag og trykkernes skål. Toastmaster under festmiddagen var Kai Feuerhern.

IMG_1733 Kveldens toastmaster.

Det ble servert en nydelig tre retters middag.

IMG_1753IMG_1754

IMG_1756IMG_1757

Under festmiddagen ble Frode Jacobsen hedret med en vimpel, det er den største utmerkelsen Trykkernes Landssammenslutning i Norge har.

IMG_1759

Jonn Gulbrandsen overrekker Frode vimpel.

Landstrykkerfesten fortsatt ut i de små timer, og praten gikk livlig blant gode trykkervenner.

Alle var friske og klare søndag for en ny dag etter en god frukost, søndag var det spaser tur til Rockheim, med omvisning av en meget særdeles dyktig ung jente.

IMG_1771 Gutta på spasertur til Rockheim.

IMG_1778 Bilde fra Rockheim, Thunderbird.

Hun fortalte fra  50 tallet og frem til 2000. Alt fra Elvis til Hard Rock. Kjempebra mente alle.

Landstrykkerstevnet ble avsluttet med en bra Lunch på Rockheim.

landstrykkerhefte 2016

Neste år blir det Landstrykkerstevnet i Oslo.

Comments are closed.