Trykkernes Landssammenslutning i Norge

 

ogt2TRYKKERNES LANDSSAMMENSLUTNING I NORGE

Følg med her siste nytt fra trykkerne i Norge.

Trykkere fra Mosjøen i nord, til Kragerø i sør har vært samlet i Fredrikstad 30.august til 1.september for Landstrykkerstevnet 2019. Her er årets Landstrykkerhefte. Her er et lite referat fra Landstrykkerstevnet 2019.

 

 

Noen av trykkerne på Vindelbroen i Gamlebyen Fredrikstad.

Landstrykkerstevnet 2018 ble arrangert i  Fredrikstad 31. august til 2. september i samarbeide med Østfold Grafiske Trykkerklubb. Her kan dere lese mer fra Landstrykkerstevnet 2018.

Her er Landstrykkerhefte Fredrikstad 2018.

I forkant av Landstrykkerstevnet ble  det avholdt Landskonferanse.

Olle Winqist overrekker Jonn Gulbrandsen gave fra Gøteborg og Malmø trykkerklubb i anledning at Trykkernes Landssammenslutning er 100 år.

Trykkernes Landssammenslutning i Norge er også 100 år i 2018.

Ble stiftet i 1917, men hadde sin start i 1918. Se talen til Egil Løvbakken under banketten i Fredrikstad her. TLF 100 ÅR

Her er Landstrykkerhefte Oslo 2017.

Landstrykkerstevne 2017 ble arrangert i Oslo 1. til 3. september. Thon Hotel Opera var basen denne gang, som sist vi var i Oslo. Innsjekking fra 15.00.

Fredag klokken 18.00 sto taxiene klar for og kjøre oss til Sagveien for ølkåseri og sosialt samvær.

Magnus Hillestad engasjerte trykkerne med øl prat og øl smaking.

Meget vellykket aften med lapskaus og det som hører med. Taxi tilbake til hotellet 23.30, og det sosiale fortsatte i baren på hotellet.

Lørdag formiddag var alle klare etter en god frokost.

Leder Thomas Evensen i Oslo Grafiske Trykkerklubb ønsket velkommen til trykkerstevnet.

Freddie Lørendal æresmedlem i Oslo Grafiske Trykkerklubb var ordstyrer under dagen.

Jonn,Thomas,Rolf og Freddie fra venstre og de andre trykkerne under foredragene på lørdag.

Rolf Wesenberg fra Opplæringssenteret for visuell kommunikasjon var første mann ut med det nye faget som kommer for trykkerne.

Meget bra Rolf og de fleste mente at dette er rett vei og gå for og få opp rekrutteringen til faget. Nå blir det nye navnet Fagoperatør i grafisk produksjonsteknikk.

Så var det klart for trykker Johannes Stendahl fra Luth Gruppen. Som vanlig hadde Johannes et glimrende foredrag som engasjerte forsamlingen.

Klokka var nå 13.00 og klart for  lunch og hyggelig prat blant trykkervenner.

Etter en god lunch var det Terje Fjellum fra Oslo Grafiske Forening som var neste foredragsholder.

Terje Fjellum tok opp det nye faget og de nye utfordringene som kommer her.  For og få til denne opplæringen er det helt nødvending at bedrifter samarbeider for og få frem gode lærlinger. Meget bra Terje. Til sist snakket han litt om stortingsvalget og viktigheten av og stemme.

Klokka var nå 15.00 og programmet var slutt for dagen. Jonn Gulbrandsen ønsket velkommen til festmiddag klokken 19.00 og Freddie Lørendal skal være toastmaster. Da ble det noen timer fri og en sigarett/ eller tre i det flott været før festmiddag.

Klokken 19.00 var vi klare for festmiddag i restauranten på hotellet. Freddie Lørendal ledet det hele med flotte vitser og trykkernes skål ble sunget flere ganger.

Trykkerne samlet til festmiddag.

Olle Winqvist fra Malmø takket for maten

Våre svenske venner Hans Sandblom og Olle Winqvist og Per Eriksen og Rolf Wesenberg.

Etter en fin festmiddag var det samling i baren for sosialt samvær og praten gikk livlig til det stengte klokka 02.00.

Søndag morgen var vi klare igjen etter en god frokost.

10.30 var det samling foran hotellet for tur i kvadraturen. Vi gikk til Universitetet for og møte  guiden vår Henrik Husby  som skulle lede oss rundt. Vi startet ved slottet.

Turen ble avsluttet i Nasjonalgalleriet. Takk til Lars Svenson for flotte bilder. Se mer.

Deretter var det lunsj klokken 13.00 mye god mat. Ivar Baardsen takket for et flott stevne og ønsket velkommen til Fredrikstad neste år.

 

Landstrykkerhefte Trondheim 2016.

Trondhjems Maskinmesterforening og Trykkernes Landssammenslutning i Norge har arrangert Landstrykkerstevnet i Trondheim 2. til 4. september 2016.

IMG_1751 Trykk på bilde for større

Det ble som vanlig et meget bra Landstrykkerstevnet.  Se mer her

landstrykkerhefte 2016

005   004

Årets Landstrykkerstevnet 2015  i  Tønsberg  var som vanlig meget bra. Stor takk til Gunn, og arrangement komiteen.

Det startet fredag 4. september klokken 18.00 med oppmøte utenfor Hotel klubben, videre busstur fra Tønsberg til hytta som  avd. 855 har i Sandefjord. Trykkerne fra Midt Norge landet på Torp Flyplass, kom med egen buss til hytta. Her var det grilling og mye moro fredagskveld. Tilbake til hotellet  ca 23.30 og mere moro.

Alle var friske og klare til frukost lørdag klokken 09.00.

Lørdag klokken 10.00 var det åpning  av Landstrykkerstevnet ved Jonn Gulbrandsen og Gunn. N. Gundersen hvor 46 trykkere var samlet. Våre venner fra Sverige Hans Sandblom Gøteborg og Olle Winqvist Malmø var også med.

229_ingar-001

Ingar Jansen (bildet) BK Grafisk A/S var første foredragsholder, hadde ett meget interessant og ærlig innlegg . Han fortalte fra han startet i trykkfaget til der BK er i dag. Har vært mye tøffe tak, har bygd stor nytt lokale i Sandefjord hvor de har samlet de forskjellige avdelinger. Nå går det rette veien, i dag tjener de gode penger.

images

Neste mann ut var Rolf Wesenberg (bildet) fra Opplæringssenteret i Oslo. Hva skjer i bransjen/ ny opplæringsplan. Her er det store utfordringer for og få ungdom interessert i faget, få lærlinger, dårlig skole tilbud. Skal du bli god fagmann i dag må du mye ut i bedrift og få læring. Ingen skoler i landet har utstyr for grafisk bransje. Her må man til Sverige eller Danmark.

Da var det tid for en smakfull lunch.

Rolf Wesenberg fortsatte etter lunchen, nå ble det diskusjon om de nye opplæringsplanene som det blir jobbet med. Det nye navnet for bransjen kan bli Grafisk tekniker som de har i Danmark. De fleste trykkerne var enig om at opplæringsplanene må legges om.

Slik opplæring hadde vi på 1960,70 tallet, hvor vi lærte typografi, ferdiggjøring og trykking. Da var det også yrkesskoler med grafisk utstyr flere steder i landet.

Stor takk til Rolf.

IMG_1540

Deretter var det Xerox ved Petter Langkaas, bildet sammen med Gunn.

Petter hadde første vært på Landsmøte til Grafisk bransjeforening  i Tromsø  lørdag morgen, tok fly til Gardermoen, bil til Tønsberg for og holde foredrag hos oss. Bra Petter.

Meget interessant foredrag om hvor langt den digitale verden har kommet innen bransjen i dag. Trykk/print industrien er enorm i verden. Vi i Norge er bare en liten brøk av dette.

Landstrykkerstevnet avsluttet for dagen klokken 15.15.

Vi samles i restauranten klokken 18,30 for bankett i festsalen. Gunn ønsker velkommen og Freddie Lørendal er kveldens toastmaster.

Vi har en nydelig festmiddag og Freddie holder styr på alle talene/vitsefortellerne. Olle Winqvist hilser fra Sverige, Egil Løvstakken takker for maten. Festen fortsetter langt ut i de små timer for en del.

Søndag morgen er de fleste klar for frukost klokken 09.00.

IMG_2134_thumb

Klokken 10.00 er vi klare for og besøke Sjøfartsmuseet i Tønsberg. Vi blir møtt av to tidligere hvalfangere som skal vise oss rundt i museet. De er også eiere av bygget, og står bak driften av sjømanns foreningen i Tønsberg. Dette var veldig interessant og det hele avsluttes med en film om hvalfangerne som dro ut fra Tønsberg.

 

Tilbake til hotellet for Lunch. Landstrykkerstevnet avsluttes etter maten og Frode Jackobsen leder i Trondhjems Maskinmesterforening ønsker deltagerne velkommen til Landstrykkerstevnet i Trondheim 2016.

Landstrykkerhefte 2015 . Tusen takk til alle  annonsører, støttespillere 2015.

 

rose2                                   

Vi gratulerer  Trondhjems Maskinmesterforening med 100 år.

Fra venstre Knut Olsen, Kai, Frode Jackobsen, Svein Frode Kvam og Øystein Aarø.

Trykkernes Landssammenslutning i Norge vil med dette gratulerer Trondhjems Maskinmesterforening med 100 år. Foreningen ble stiftet 15. februar 1915. Foreningens første formann var C. W. Rosenvinge. Det ble markert med en fest 25. april på Moholdt Golfkafe. Frode Jacobsen er leder i jubileumsåret.  Se jubileumshefte her. Mer historie her Landstrykkerhefte 2010 fra Trondheim.

Her er siste nytt fra TGM blad til Oslo Grafiske.

Her er TGM desember blad fra Oslo Grafiske Forening

Nordisk trykkermøte 2014

IMG_0400

Trykkermøte på Fars Hatt Kungælv Sverige, 28. 29. og 30. november. Dette er fjortende gang vi er samlet til trykkermøte på Fars Hatt. Trykkermøte gikk av stabelen lørdag morgen klokken 10.00. Nok en gang en kjempefin helg i Kungælv, med julestemning på Liseberg lørdag ettermiddag. Med påfølgende julebord på Fars Hatt. Det var deltagere fra Norge og Sverige. Stor takk til Hans Sandblom Gøteborg Trykkarklubb.

Speedmaster XL 106 papirtransport

Flott Landstrykkerstevnet og Landskonferanse i Fredrikstad. Landstrykkerstevnet 2014 i Fredrikstad. Rica City Fredrikstad 29. august til 31. august. Mer her

077 Bilde fra Skjærhalden, Hvaler.

Trykk på bildene og de blir større.

TLS-Protokoll Landskonferansen 2014.

Her er Landstrykkerhefte i Fredrikstad 2014_

Her ser dere annonsører støttespillere 2014.

 

Nordisk trykkermøte i Kungælv 22. til 24. november 2013 . 

Takk til Hans Sandblom i Gøteborg Trykkerklubb for ett velykket trykkermøte. Dette var trettende gang som Nordisk Trykkermøte ble avviklet på Fars Hatt i Kungælv Sverige. Det var deltagere fra Norge og Sverige.

 

108 Bilde fra Kristiansund.

Landstrykkerstevnet 2013 i Kristiansund.

Rica Hotel Kristiansund 30. august til 1. september.

Takk til foredragsholdere, alle annonsører, sponsorer under Landstrykkerstevnet i Kristiansund, uten dere er det umulig og arrangere slike treff for trykkerne i Norge. En spesiell takk til Bjørn Landre med hjelpere, flott Landstrykkerstevnet. Takk til Terje Eriksen i Canon som snudde seg rundt og holdt ett fremragende foredrag om digitaltrykk under Landstrykkerstevnet i Kristiansund. Ricoh som skulle hatt fordraget meldte avbud på fredag når vi sjekka inn på hotellet.

084 Jonn Gulbrandsen takker Bjørn Landre.

Her kan dere lese Landstrykkerhefte 2013 fra Kristiansund.

 

Nordisk trykkermøte i Kungælv. 

Nordisk Trykkermøte i Kungælv, Sverige fra 23. november til 25. november 2012. Det var nok en gang et meget vellykket arrangement på Fars Hatt i Kungælv. Det var deltagere fra Sverige og Norge og situasjonen innen grafisk bransje ble diskutert. Det hele ble avsluttet med et kjempebra julebord lørdag kveld med underholdning og dans ut i de små timer.

 

Landstrykkerstevnet 2012 i Oslo.

Årets trykkerstevnet hadde Oslo Grafiske Trykkerklubb ansvaret for. Det ble holdt på Thon Hotel Opera i Oslo 31. august - 2. september. Fredagskvelden var vi i kjelleren i Sagveien. Der ble det servert lapskaus med godt drikke til. Etter det vi forsto, var det bare positive tilbakemeldinger dagen etter. Lørdag møtte vi opp til foredrag av blant andre Håvard
Grjotheim 07 gruppen, Johannes Stendahl og Jan Hauge,
som representerte Luth-gruppen, og Niels Edvard Killi fra
Fellesforbundet. Freddie Lørendal var møteleder. Kvelden ble avsluttet med middag og hyggelig samvær. Stevnet ble avsluttet søndag med omvisning på Småflaske-museet i Kirkegata, med verdens største samling av småflasker. Det var en utrolig fin opplevelse. Det var opp mot 50 deltagere denne helgen, blant dem vår to gjester fra Sverige Olle Winqvist fra Malmø og Hans Sandblom fra Gøteborg. Det var vi i styret veldig fornøyd med.

 

Her kan dere lese  Landstrykkerhefte 2012 fra Oslo.

 

Landstrykkerstevnet 2011 i Kragerø.

Kragerø Sportell og Konferansesenter 2. september til 4. september.

Her kan dere lese Landstrykkerhefte 2011 fra Kragerø.

 

139 Ivar Baardsen blir ønsket velkommen på Merkur Trykk.

Trykkerkonferanse på Lillestrøm.

Se også her.

ISO standardisering av trykk. Presentasjon standardisering.

 

023

Trykkerbesøk på VTAB Landvetter under nordisk trykkermøte i 2010.

 

Landskonferanse og Landstrykkerstevnet 2010 i Trondheim.

Radison Blu Garden Hotel 3. september til 5. september.

Landskonferansen protokoll fra Trondheim 2010.

Her kan dere lese  Landstrykkerhefte 2010 fra Trondheim.

 

bergen2009 Bilde fra Bergen 2009.

Landstrykkerstevnet 2009 i Bergen.

Årets Landstrykkerstevne ble holdt på Radisson SAS Hotel,Bryggen i Bergen – 11-13 September. Her kan dere lese  Landstrykkerhefte 2009 fra Bergen.

 

Bilder 2009 087

Nordisk Trykkerstevnet  på Pinenhus Hotel og Konferansesenter i Danmark. Dette i perioden 21-24 mai 2009.

Bilder 2009 110

Olle Vinqvist Malmø og Bertil Pettersson Danmark.

 

Landstrykkerstevnet 2008 i Stavanger 

Radison SAS Royal Hotel 12. september til 14. september.

Her kan dere lese  Landstrykkerhefte 2008 fra Stavanger.

 

Trykkertur Drupa 2008

 

Landstrykkerstevnet 2007 i Fredrikstad.

Rica City Hotel 7. september til 9. september.

DSCN3227

To spreke herremenn. Vårt Æresmedlem Egil Løvstakken og leder Jonn Gulbrandsen under festmiddagen i 2007.

Her kan dere lese Landstrykkerhefte 2007 fra Fredrikstad.

Landskonferanse og Landstrykkerstevnet i Kragerø Sportell og Konferansesenter  20. til 22. oktober 2006.

Landskonferanse Protokoll 2006.

Utvikling i trykkerfaget.

fredag_1

Nordisk Trykkerstevnet på Klækken Hotel 25. til 28. mai 2006.

Olle Winqvist Fra Malmø.

 

Trykkertur_IPEX 2006

Trykkerstevnet 2005 055 Landstrykkerstevnet i Kragerø 2005.

Landstrykkerstevnet 2004 i Oslo. Royal Christiania Hotel 3. til 5. september.

Rundt 100 trykkere fra hele landet vil være samlet i Oslo 3. til 5. september. Da arrangeres Landstrykkerstevnet 2004. Digitale trykksystemer og andre nyheter på trykksektoren vil bli belyst under dette stevnet. Dessuten kommer NGFs leder, Roger Andersen, for å orientere om blant annet planene for sammenslutning med Fellesforbundet.

- Vi har lagt opp til et variert program med forhåpentligvis flere spennende temaer, sier leder for Trykkernes Landssammenslutning, Jonn Gulbrandsen, til Grafia. Det er TLS som sammen med Oslo Grafiske Trykkerklubb arrangerer dette stevnet.

 

Samling hos Heidelberg

Drupa2004

 

Trykkerne sin skål Trykkernes SKÅL 

Landskonferanse Protokoll 2002. Sarpsborg 3. november.

Landskonferanse Protokoll 1998. Klækken Hotel 31. oktober til 1. november.

 

Litt historie fra Trykkernes Landssammenslutning i Norge.

 

Styret i Trykkernes Landssammenslutning i Norge til 2018.

 

Copy of DSCN3207

Leder Jonn Gulbrandsen     Mobiltelefon 957 62 195

Nestleder Gunn Gundersen  Mobiltelefon 922 63 623

Kasserer Hans Nordli   Mobiltelefon 924 58 975

Kjell Arne Pettersen     Mobiltelefon 905 31 284

Thomas Evensen           Mobiltelefon 992 14 204

Ivar Baardsen                Mobiltelefon 909 28 276

Alle kjenner Heidelberg en liten video. Se denne, morsom helpdesk .

Se også denne helpdesk.

ADRESSE : TRYKKERNES LANDSSAMMENSLUTNING I NORGE LEDER JONN GULBRANDSEN Vestlia 16, 1592 Våler.

Universal XL

Comments are closed.