1195312_metal_type_from_letterpress_4v2.jpg

2019 er her og med et nytt år og vi sier det er utfordringer og nye muligheter.

Bransjen har nå vedtatt nye opplæringsplaner og de første lærlingene er nå ute i bedrifter for og bli fagoperatør  grafisk produksjonsteknikker.

Digitaltrykkmaskiner har aldri vært bedre, både offset kvalitet og fart. Hva blir det neste her !!!

Offsetmaskinene kjører fortere og leverer kvalitet som ikke kan bli bedre. Her er alt digitalisert med non stop hvor jobbene ligger i kø for og bli produsert. Ny offset maskin i dag tar vekk to gamle offsetmaskiner og med like stor produksjon.

Avispressene er også tipp topp moderne og de trykker aviser fortere enn noen gang, her er det også investert slik at antall avistrykkerier er redusert de siste årene. Men det har også litt med at avis opplagene går ned.

Heatset maskinene er de trykk maskinene som er forandret minst de siste årene og det er kun et heatset trykkeri igjen i landet. Her er det stor vekst i de investerer hele tiden for og ta av for veksten.

Da har jeg noen tanker om det, for få år siden hadde vi flere store heatset trykkerier på Østlandet, som nevnt før kun et som er på Vestlandet igjen i Norge. Jeg vet at de har fått hjem store jobber fra utlandet og de produsere nå på tre Komori heatset trykkpresser pluss at de investerer mer  på trykkeriet sitt i Helsingborg. Her er det nå to Roland heatset trykkpresser.

Er det ikke behov for heatset trykkeri på Østlandet mer ? Jeg bare lurer, når jeg ser alt det som blir produsert i utlandet, som havner i postkassa mi. Har vi priset oss ut på Østlandet, eller er det så enkelt at de er bare mye flinkere og har lavere priser på Vestlandet ?

 

Comments are closed.